Redningsduk

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Des 2006

Hvis du følger tipset vi hadde mandag om å skaffe, og ta med et føstehjelpsett, er du langt på vei til å unngå de mest banale katastrofene. Bortsett fra å blø er det andre ting som kan hindre deg i å komme ut fra skogen eller hjem fra landeveien i ett stykke. Det er nok å tråkke over når du skal sette ned beinet etter å ha misset en bratt kneik for å få ødelagt turen. I en del tilfeller kan det tenkes at du trenger hjelp til å komme ut av skogen eller hentes langs landeveien. I andre tilfeller kan det være andre som trenger hjelp. Som regel inntreffer dette når det minst passer, det er mørkt eller kaldt og man er tynnkledt.

En redningsduk kan være gull verdt i disse tilfellene. Å pakke inn en skadet gjør at vedkommende ikke taper så mye varme, ikke bare er det ukomfortabelt å fryse, men varmetap på høsten/våren kan også være farlig.

Liten og lett men kan gjøre ventetid i skogen eller langs veien mindre ubehagelig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På bildet ser vi en redningsduk fra Salewa Det er en tynn duk på 160*210 cm med metallisk overflate som reflekter varme. Den pakkes ned til 13*7*2 cm og veier 60 gram. Prisen var 49 kroner for to år siden og denne er kjøpt på Fjellrävenbutikken i Oslo. Det burde være mulig å kjøpe slike i fjellsport/villmarksbutikker med et visst utvalg.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.