Beste tips for sykkelturen i Follo i sommer inklusiv turforslag

Postet av Oskar Andreas Kleven den 17. Jul 2022

Fin fin artikkel i Østlandets Blad om sykkelturer i Follo.
Jon Otto Lien fra Follo Sykkelklubb er intervjuet

Ski, Nordre Follo | Sykkel-ekspert Jon Otto gir de beste tipsene for folk flest til sykkelturen denne sommeren (oblad.no)


Sykkel-ekspert Jon Otto gir de beste tipsene for folk flest til sykkelturen denne sommeren


NORDRE FOLLO: Follo-området kryr av fine sykkelturer hvor du får alt av terreng, asfalt, bakker, badepauser, og ikke minst idylliske spisemuligheter på veien.

Du trenger heller være ekspert eller milsluker for å kunne kose deg ute. Husk at du også kan sjekke Nordre Follo kommunes digitale turkart.

ØB har, sammen med sykkeltur-elskeren Jon Otto Lien, samlet noen sykkelttips du ikke kan la sommeren gå uten.

Kjenner Follo best

Jon Otto Lien har syklet så lenge han kan huske. Han har vært med i Follo Sykkelklubb i rundt 20 år nå, og har ingen planer om å trekke seg. Har han noen timer fri, er det frem med en av de flere syklene han har i kjelleren.

Hvis det er en person som kan alle de ulike sykkelmulighetene i kommunen vår, så er det denne mannen.

– Follo er jo kjent som Nordens Toscana, forteller Lien med et smil.

 

Når ØB spør Lien hvor han selv liker best å sykle, ramser han opp flere ruter, men sluttresultatet kommer på retning Ås, Drøbak, og kanskje helt til Moss.


Tips til en super sykkeltur

Er sykkeltur med familien noe nytt du vil prøve i år, så er dette tipsene for deg. Lien er tydelig på at det er viktig å kose seg på turene først og fremst.

– Vi i Follo sykkelklubb tok med oss masse boller og syklet til utsiktstårnet på Grønliåsen, det var en veldig koselig tur, forteller Lien.

I tillegg til å kose seg på tur med mat og godt selskap, er det noen ting angående sikkerhet, som er greit å vite.

– Jeg ville holdt meg unna gamle Mosseveien blant annet, spesielt med barn. Steder der det er mye trafikk kan være skummelt, forteller Lien først og fremst som sikkerhetstips.

 

Huskelisten du må ha

Det er dessverre ikke bare å hoppe på sykkelen og kjøre av sted når en skal på sykkeltur. Det er noen ting som er viktig å ha med, og ting som er viktig å sjekke før du sykler.

– Nå på sommeren, eller på våren, er det greit å sjekke sykkelen for slitasje. Blant annet om det er nok luft i dekkene og om kjedet er godt nok smøret, forteller Lien som to viktige tips før en byr seg på turen.

Når du har sjekket at sykkelen er i god stand, skal sekken pakkes. De fleste turene Lien forteller om kan ta litt tid, og da er det viktig med litt utstyr i sekken.

– Nok drikke nå i varmen. Det kan også være greit å ha med en liten pumpe til hjulene, forteller Lien som noe av det viktigste til de små turene.

Hvis du skal by deg ut på en lengre, og mer krevende tur enn de koselige familieturene, er det greit med litt ekstra utstyr.

– For de lange turene er det bra å ha med pumpe, ekstra slange, dekkspaker og multiverktøy, lister Lien opp.


Riktig sykkel

I garasjen til Lien står det fem sykler, som journalisten kan se. Her har han en til alle ulike terreng. Men frykt ikke, du trenger ikke fem sykler for å dra på tur.

– Jeg vil anbefale å ikke bruke de syklene med tynne hjul hvis du sykler i terreng, da er det best med terrengsykkel, forteller Lien.

Det er en fordel å ha riktig sykkel til riktig underlag, men utenom dette tipset, er det greit å bruke den sykkelen du har uansett terreng.

Perfekt til familien

Lien har funnet frem turen som passer enhver småbarnsfamilie. Her er det fine landeveier med lunsj på utsiktstårnet som premie for turen.

 

Her er beskrivelsen av turen. Husk hjelm!

  • Beregnet tid: 1,5 time
  • Lengde: 21km.
  • Mengde oppoverbakke totalt: 210m
  • Mengde nedoverbakke totalt: 230m
  • Veibeskrivelse: Turen starter i Ski sentrum, og går retning Oppsandveien. Du sykler rett frem, forbi SG-veggdekor AS, og tar til venstre i krysset etter. Til høyre i neste kryss, inn på Tomtervien. Deretter tar du første til venstre. Når du kommer utpå veien igjen kan du ta til venstre og besøke Hjellåstårnet, eller du kan ta til høyre å sykle tilbake til Ski, gjennom Kråkstad.
  • Ruten kan være litt lang for de minste familiene, men byr på en super lunsjpause ved utsiktstårnet.


Her kommer seks turforslag:


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.